Projekt IoT House opstart

Spread the love

Hej

Jeg vil her på siden fortælle lidt om de projekter/experimenter (Jeg jeg ved godt det staves eksperimenter, men det domæne var ikke ledigt) jeg går og roder med herhjemme. Det første experiment jeg vil fortælle om er “IoT House.” Det hele startede fordi jeg er overbevist om at de næste 10 år inden for min branche (IT) bliver det IoT (Internet of Things) der er det hotteste. Dermed følger Industry 4.0 bølgen, som kun lige er ved at begynde. Derfor vil jeg lære mig selv om IoT, så jeg kan være med hvor det er sjovt. Så jeg fandt det her gratis 3-dages online kursus fra Microsoft og Hackster.io, som jeg ville deltage i. Men for at kunne deltage skulle man købe nogle stumper der skulle bruges undervejs i kurset. Og da først de kom ind af min dør, så begyndte jeg at få masser af ideer om hvad jeg skulle bygge.

 

Det første jeg byggede var en lille applikation der kunne køre på Rasberry Pi 3 med Windows 10 IoT som brugte en DHT22 sensor, der fulgte med i det kit jeg havde købt, som viste temperatur og luftfugtighed.

 

Så var min “Thing” klar og kørte som den skulle. Men det er der jo ikke meget IoT over. Så nu skulle den kobles på internettet. Jeg brugte Azure IoT Hub til at koble den op. Det var iøvrigt ret nemt. Og nu kunne jeg se alle de data min enhed målte blive sendt til IoT hub. Men det er jo ikke ret sjovt i sig selv. Så der skulle mere til. Det simpleste var at sende data videre fra Azure IoT Hub, via Azure Stream Analytics til PowerBI. Så nu havde jeg 2 grafer i Power BI der vist temperatur og luftfugtighed live fra mit device.

Dermed var min første “Thing” koblet på Internettet og vist meningsfulde data, som jeg kunne se fra hvor som helst.

Men det var kun starten på det hele…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *